Szűrővizsgálatok 18-39 év közöttieknek

STANDARD

Mit tartalmaz ez a szűrőcsomag?

Ez a szűrőcsomag kifejezetten a fiatalabb korosztály, a 18 és 39 év közötti férfiak számára lett kialakítva. Általános képet ad az egészségi állapotról, így segítségével felismerhetők az alapvető fejlődési rendellenességek, a húgyút és a férfi nemi szervek kórképei, valamint kizárhatók a súlyosabb megbetegedések is. A csomag tartalmaz egy általános urológiai szakorvosi konzultációt, húgyúti és egy here-ultrahangot, illetve egy általános laborvizsgálatot.

Kinek ajánlott a STANDARD 18+ szűrőcsomag?

A fiatal felnőtt férfiaknál az urológiai betegségek megjelenése nem olyan gyakori, mint 45 év felett. Ugyanakkor pár évente érdemes átfogó szűrővizsgálatot végeztetni, amellyel megelőzhetők, illetve korai stádiumban felismerhetők az urológiai problémák.

EXTRA

Mit tartalmaz ez a szűrőcsomag?

Az EXTRA 18+ szűrőcsomag célja, hogy feltérképezze az általános egészségi állapotot, valamint információkat nyújtson a fontosabb hormonok szintjéről, illetve olyan tumormarker mutatókat is vizsgál, amelyek a fiatal férfiaknál előforduló hererákra jellemzőek. A csomag természetesen tartalmazza a STANDARD szűrőcsomag vizsgálatait.
Ezen túl pontosan meghatározza a legfontosabb hormonok és néhány tipikus tumormarker szintjét:

  • teljes tesztoszteron
  • SHBG (ez a máj által termelt, tesztoszteron-ösztrogén kötőfehérje)
  • szabad tesztoszteron
  • LH (tesztoszteron termelést szabályozó luteinizáló hormon)
  • FSH (spermium termelést szabályozó folliculus stimuláló hormon)
  • HCG (ez az úgynevezett terhességi hormon, amely azonban férfiaknál is jelen van, magas szint esetén kórjelző lehet)
  • NSE (neuro-specifikus enoláz, hererákra utaló tumor marker)
  • LDH enzim (normálistól eltérő szintje daganatra utalhat)
  • AFP (alfa-fötoprotein, szintén hererák tumorjelző marker)

Kinek ajánlott az EXTRA 18+ szűrőcsomag?

A fiatal felnőtt férfiaknál az urológiai betegségek megjelenése nem olyan gyakori, mint 45 év felett, ugyanakkor pár évente érdemes átfogó szűrővizsgálatot végeztetni. Az extra hormonvizsgálat különösen hasznos lehet gyermekvállalás előtt, hiszen segítségével előre jelezhetők bizonyos meddőségi problémák. Ha valakinek a családjában előfordult férfi nemi szerveket érintő, rosszindulatú daganatos betegség – különösen a fiatalabb férfiaknál fellépő hererák – akkor szintén érdemes extra labort kérni, amelyben szerepel néhány fontos tumormarker.

SUPERIOR

Mit tartalmaz ez a szűrőcsomag?

A Superior 18+ szűrőcsomag komplex képet ad a páciensek egészségi állapotáról, és segítségével fény derülhet a fiatalabb korban leggyakrabban előforduló elváltozásokra. Az átfogó szakorvosi vizsgálatokkal feltérképezhető a pajzsmirigy, valamint a kismedencei szervek állapota is. A szolgáltatás magába foglalja az EXTRA 18+ szűrőcsomag vizsgálatait, de ezt kiegészíti egy nyaki és pajzsmirigy, valamint egy hasi és kismedencei ultrahang, egy bőrgyógyászati konzultáció, valamint egy általános belgyógyászati és EKG kivizsgálás.

Kinek ajánlott a SUPERIOR 18+ szűrőcsomag?

Mozgásszegény, ülő életmód, elhízás, stressz, sofőr munka, rendszeres alkoholfogyasztás és dohányzás esetén javasolt pár évente ellenőriztetni az általános egészségi állapotot. Ezek a káros életmódbeli tényezők ugyanis negatívan befolyásolják a szív- és érrendszer állapotát és ezzel a nemi szervek működését is. A hormonvizsgálatok különösen hasznosak lehet gyermekvállalás előtt, az ultrahangos vizsgálatok pedig ellenőrzik a pajzsmirigy, a nyak és a kismedence egészségét. A SUPERIOR 18+ tulajdonképpen kiszűri a leggyakoribb fiatalkori férfiakra jellemző ráktípusokat is, így különösen azoknak ajánlott, akiknek a családjában előfordult már rosszindulatú daganatos betegség.

Szűrőcsomagok 18 és 39 év közötti férfiak számára STANDARD EXTRA SUPERIOR
Urológiai szakorvosi vizsgálat
Húgyúti és scrotalis ultrahang
Laborvizsgálat
Labor plusz (totál tesztoszteron, SHBG, free tesztoszteron, LH, FSH, HCG, NSE, LDH, A FP)
Bőrgyógyászat
Pajzsmirigy és nyaki lágyrész ultrahang
Has és kismedence ultrahang
Belgyógyászat + EKG
Kedvezményes ár*: 44 000 Ft 76 000 Ft 144 900 Ft

* Más kedvezménnyel nem összevonható

Kapcsolat

Affidea Férfiegészség Központ

1112 Budapest, Sasadi út 184.

Nyitvatartás:

Hétfő: 12:00-20:00
Kedd, péntek: 8:00-16:00
Szerda, csütörtök: 8:00-20:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Időpontfoglalás és információ

Tel: +36 1 599 9399
E-mail: men@affidea.hu