Lökéshullám Terápia

A lökéshullám kezeléssel elmúlhat a fájdalom

Unja a folyamatosan szedett fájdalomcsillapítókat? Szeretne gyógyszermentesen élni? Esetleg már nem hatnak a potencianövelő szerek? Itt az ideje, hogy kipróbálja lökéshullám terápiát.

Mit nevezünk lökéshullám terápiának?

A lökéshullám egy teljesen hétköznapi jelenség, amely megfigyelhető a környezetben is robbanáskor, villámláskor, vagy pl. amikor a repülőgépek átlépik a hangsebességet. Ez az akusztikus hullám a keletkezési helyétől nagyobb és meghatározott távolságra is képes energiát átvinni. Ezt a tulajdonságát használják immár 40 éve az az egészségügyben. Elsőként éppen az urológiában kezdték el alkalmazni vesekövek szétzúzására, később a létrehozott hullámok tulajdonságainak változtatásaival számos egyéb gyógyászati célra is alkalmassá vált. Ma már kutatások garmadája bizonyítja hatékonyságát urológiai, ortopédiai, neurológiai, bőrgyógyászati és szépségipari problémák kezelésében, és az eljárások nem tüneti, hanem oki kezeléseket nyújtanak.

Hogyan hat a lökéshullám terápia az urológiai problémák esetében?

Az urológiai területén kétféleképpen lehet használni a lökéshullámokat: egyrészt igen kemény, nagy energiájú, fókuszált energiákkal köveket lehet szétzúzni, így például műtéti beavatkozás nélkül szabadulhat meg a páciens a húgyúti köveitől. Másrészt kis energiájú, lágy hullámokkal a lágyszövetekben lehet biológiai változásokat előidézni, amelyek a kezelt területtől és az alkalmazott eljárástól függően különbözőek lehetnek. Az idegrendszerre hatva például fájdalomcsillapító hatásúak, az új érképződések révén pedig a potenciazavarok kezelésére nyílik mód, míg ugyanez a folyamat a krónikus sebeknél is pozitív változást hozhat.

Milyen panaszokra javasolt a lökéshullám terápia?

Ez egy bármikor ismételhető eljárás, amely kiválóan használható a krónikus kismedencei fájdalom szindróma, a potenciazavarok és a Peyronie-betegség (pénisz kóros görbülete, amit a kötőszövetes tok megvastagodása, deformációja okoz) kezelésére.

A kismedencei fájdalom szindróma legjellemzőbb tünete a medencefenékből, a kismedencéből kisugárzó fájdalom, emellett vizelési, székelési és szexuális problémák is jelentkezhetnek. A lökéshullám terápia javíthatja a kismedencei szervek funkcionális tulajdonságait, a görcsös kismedencei izmok tónusát, valamint a kismedencei idegek ingerlése által csökkenti a fájdalmat.

A merevedési problémákat a legtöbbször erek anatómiai és/vagy működésbeli zavara okozza, amely viszont nagyon jól kezelhető lökéshullám terápiával. A módszer alkalmazásával az enyhébb merevedési problémáknál nem szükséges potencianövelő készítmények szedése, a súlyosabb esetekben – amikor már a gyógyszerek is hatástalanok – pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a készítmények ismét hassanak.

A Peyronie-betegség kialakulásának hátterében leggyakrabban a pénisz háti részében megjelenő kisebb-nagyobb csomók állnak. A betegség fájdalomhoz, illetve merevedési zavarokhoz, valamint a pénisz olyan fokú görbületéhez, deformitásához vezethet, amely a már a szexuális életet is akadályozhatja. Sajnos az akut Peyronie betegségre nincs hatásos gyógyszer, de a lökéshullám terápia stabilizálja a már meglévő kóros görbületet, azaz a betegség nem fejlődik tovább és csillapítja a fájdalmat.

Hogyan zajlik a kezelés?

A terápiás csomag általában 5-10 alkalmat tartalmaz, de ez függ a kezelendő betegség fajtájától és súlyosságától is. Egy-egy alkalom általában 15-20 perces lökéshullám-kezelésből áll.

 

További terápiás kezeléseink

Gyógymasszázs

Az urológiai problémák hátterében gyakran az izmok és a szövetek diszfunkciója áll, amelyet néha elég olyan természetes módszerekkel kezelni, mint a gyógymasszázs. Ne féljen eljönni urológiai szakrendelésünkre, ahol minden kérdésére választ kap!
Gyógymasszázs

Kriston Intim Torna

Az intim torna nem csak a hölgyeké! Bár a Kriston Intim Tornát elsősorban a női inkontinencia gyógymódjaként ismerik, ez a gyakorlatsor az egyik legkiválóbb módszer a férfi merevedési problémák és kismedencei fájdalmak kezelésére is.
Kriston Intim Torna

Triggerpont masszázs

Triggerpont terápia: egyszerű, de nagyszerű! Alhasi, heretáji fájdalmai vannak? Hosszabb ülések, vezetés során kellemetlen diszkomfort érzés jelentkezik? Vizelési és szexuális problémái vannak? Lehet, hogy csak izomgörcs áll a háttérben.
Triggerpont masszázs

Kapcsolat

Affidea Férfiegészség Központ

1112 Budapest, Sasadi út 184.

Nyitvatartás:

Hétfő: 12:00-20:00
Kedd: 8:00-20:00
Szerda: 8:00-20:00
Csütörtök: 8:00-20:00
Péntek: 8:00-16:00

Időpontfoglalás és információ

Tel: +36 1 599 9399
E-mail: men@affidea.hu