Triggerpont masszázs

Triggerpont terápia: egyszerű, de nagyszerű!

Alhasi, heretáji fájdalmai vannak? Hosszabb ülések, vezetés során kellemetlen diszkomfort érzés jelentkezik? Vizelési és szexuális problémái vannak? Lehet, hogy csak izomgörcs áll a háttérben.

Mi az a triggerpont?

A triggerpontok olyan izomszövetben kialakuló csomók, amelyek kívülről nem láthatóak, de az általuk okozott fájdalom nagyon is valós. Ráadásul a fájdalom a legtöbbször nem is a triggerpont helyén jelentkezik, hanem kisugárzó fájdalomként jelenik meg egy másik testrészen. Ebből a folyamatból eredeztethető a triggerpont neve is, hiszen a trigger szó jelentése angolul indukálni, kiváltani.

Mi okozza a triggerpontokat?

A triggerpontok tulajdonképpen mindenkinél megtalálhatóak az izomzatban, hiszen a hétköznapi mozdulatsorok, a házimunka, az irodai ülő munka, tartós túlterhelés, helytelen testtartás és a mozgáshiány is egyaránt görcsös feszültségcsomók kialakulásához vezethet. A triggerpontok helyén az izom feszülése gátolja a véráramlást, romlik az anyagcsere és ez tovább fokozza az izom feszültségét, illetve a fájdalmat.

Hogyan szüntethető meg a triggerpont okozta fájdalom?

A triggerpont masszázs direkt és gyors fájdalomcsillapítási módszert kínál az izomban megjelenő fájdalmak ellen, így azoknak is, akik a kismedencébe és az altestbe irányuló, kisugárzó fájdalomtól szenvednek. A masszázs során a terapeuta beazonosítja a triggerpontokat, majd hosszan tartó erős nyomással feloldja azokat. Ezzel a feszült, megrövidült izomrostok visszanyerik eredeti hosszukat, a bennük lévő feszültség is jelentősen csökken. Mindez pedig a kisugárzó fájdalom azonnali megszűnéséhez vezet, így már gyógyszerekre, gyulladáscsökkentő készítményekre sincs szüksége a betegnek.

Kinek javasolt a masszázs?

A rendszeresen fennálló stressz okozta izomtónus-fokozódás, a hosszú ideig tartó ülés, de akár a krónikus gyulladásos folyamatok, gerincbántalmak is okozhatnak izomfájdalmat. A triggerpont masszázs hatékony lehet bármilyen izomfájdalom, gerincprobléma esetén. Az urológiai betegségek közül a krónikus kismedencei bántalmak esetén ajánlatott módszer, hiszen segítségével gyógyszer nélkül csillapítható a fájdalom.

Hogyan zajlik a kezelés?

Az Affidea Férfiegészség Központban egy-egy kezelés 3 masszázsból áll, amelyek hetente ismétlődnek és körülbelül 60-70 percesek. A kezelést képzett triggerpont terapeuta végzi.

Baráth Ákos

Masszőr

Hétfő 8:00-16:00
Kedd 12:00-20:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 12:00-20:00
Péntek 8:00-16:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Nyitvatartás

Hétfő8:00-16:00
Kedd12:00-20:00
Szerda8:00-16:00
Csütörtök12:00-20:00
Péntek8:00-16:00
Szombat-Vasárnap:Zárva

További terápiás kezeléseink

Gyógymasszázs

Az urológiai problémák hátterében gyakran az izmok és a szövetek diszfunkciója áll, amelyet néha elég olyan természetes módszerekkel kezelni, mint a gyógymasszázs. Ne féljen eljönni urológiai szakrendelésünkre, ahol minden kérdésére választ kap!
Gyógymasszázs

Kriston Intim Torna

Az intim torna nem csak a hölgyeké! Bár a Kriston Intim Tornát elsősorban a női inkontinencia gyógymódjaként ismerik, ez a gyakorlatsor az egyik legkiválóbb módszer a férfi merevedési problémák és kismedencei fájdalmak kezelésére is.
Kriston Intim Torna

Lökéshullám Terápia

A lökéshullám kezeléssel elmúlhat a fájdalom. Unja a folyamatosan szedett fájdalomcsillapítókat? Szeretne gyógyszermentesen élni? Esetleg már nem hatnak a potencianövelő szerek? Itt az ideje, hogy kipróbálja lökéshullám terápiát.
Lökéshullám Terápia

Kapcsolat

Affidea Férfiegészség Központ

1112 Budapest, Sasadi út 184.

Nyitvatartás:

Hétfő: 12:00-20:00
Kedd: 8:00-20:00
Szerda: 8:00-20:00
Csütörtök: 8:00-20:00
Péntek: 8:00-16:00

Időpontfoglalás és információ

Tel: +36 1 599 9399
E-mail: men@affidea.hu